puchmaxi.nl menu
© Copyright 2002-2023

Disclaimer

Mijn Puch Maxi Rider Macho 2 Speed Wit

Mijn 2 Speed, gekocht als kaal frame op wielen, vervolgens helemaal gerestaureerd, als een originele witte 2 Speed, met enkel originele onderdelen. Zo veel mogelijk nieuwe onderdelen gebruikt, maar wel origineel. Lees hieronder alles over deze restauratie.

13-04-2020
*Rijdend na vele jaren


Na bijna 10 jaar weer uit de opslag en rijdend gemaakt!

Foto:

Filmpje:

21-05-2008
*99% klaar


Hij is voor 99% klaar! Enkel nog de puntjes op de i zetten, en dan is hij helemaal af. Zie hieronder de foto's, en ook nog wat foto's die ik tussen de restauratie door heb genomen.

Foto's:

Schakelhandvat, origineel nieuw:


Cilinderkop gestraald:


Origineel nieuw naaldlager:

De originele 2 Speed handvatten die ik nog moet monteren(ik neem de 2 mooiste uiteraard):


11-05-2008
*Motorblok eronder


Weer wat verder, de framebeugels, het stuur, het achterspatbord, en de 2 Speed kappen zijn gemonteerd. Ook hangt de het kale motorblok eronder.

Foto's:

02-05-2008
*Weer wat verder


We zijn alweer wat verder met de opbouw van de brommer, het voorspatbord zit er nu vast op. Ook zijn de bagagedrager en de voetsteunen + de zijstandaard gemonteerd. 

Foto's:

27-04-2008
*Blokrevisie


Ik ben begonnen aan het motorische gedeelte. Het motorblok wat onder de 2 Speed komt wordt een origineel standaard 2 versnelling blok. Dit is een blok wat ik nog op de plank had liggen, goed loopt, maar ik wilde het blok wel reviseren voor ik het onder de brommer zou hangen. Hier wat tekst en foto's over de revisie van het blok.

Carters nog aan elkaar:

Blok gesplitst:
 
Opbouw koppeling:

Versnellingsbak weer in elkaar:

Motorblok weer in elkaar:

22-04-2008
*Hij staat op zijn wielen!


Jaja, hij staat op zijn wielen. Ik heb de achterbrug, voorvork, en wielen+ banden gemonteerd, en hem op zijn wielen gezet. Zie het resultaat:

Foto's:


18-04-2008
*Spullen terug van de poedercoater

Vandaag heb ik de spullen opgehaald bij de poedercoater, en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Op de foto zie je behalve de 2 Speed onderdelen ook nog een N-frame liggen, dit is het frame voor mijn Maxi N chopper, die ik dus alvast heb laten poedercoaten.

Foto's:


04-04-2008
*Spullen naar de poedercoater

Het heeft even geduurd, maar vandaag heb ik alles naar de poedercoater gebracht, ook de losse onderdelen die ik tussendoor gekocht heb.
De volgende onderdelen zijn naar de poedercoater gegaan:
*Frame
*Achterbrug
*Velgen
*Voorvork
*Kroonplaat
*Stuur
*Bagagedrager
*Zadelsteun

15-01-2008
*Onderdelen kopen

Aangezien ik nog veel onderdelen miste, heb ik vandaag vrij genomen, om op mn werk alle benodigde onderdelen bij elkaar te zoeken.
Dit zijn aardig wat onderdelen, maar wel een hoop originele nieuwe onderdelen.

Foto's:

28-12-2007
*Aankoop van het frame

Op deze datum heb ik het rollende frame gekocht, het frame was in redelijke staat, maar had rondom wel wat slechte plekken. Vervolgens het frame deels kaalgemaakt, om het vervolgens op de slechte plekken dicht te lassen. Het motorblok heb ik nog liggen, deze zal ik reviseren, hier kom ik later op terug.

Foto's: