puchmaxi.nl menu
© Copyright 2002-2023

Disclaimer

Uitlaat ontkolen

Hier kan ik kort over zijn. Haal de uitlaat van je brommer en haal eventueel de demper eraf (de demper moet eraf). Neem een fles brandspiritus en giet een paar scheuten in de uitlaat. Houdt beide einden van de uitlaat dicht en schud dan een halve minuut met de uitlaat. Dan giet je de uitlaat leeg in een lege fles of pot. Dan doe je een flinke scheut brandspiritus in de uitlaat en dat steek je in de brand. Steek de spiritus aan met een lucifer met gestrekte arm. Als het brand neem dan voldoende afstand, want de uitlaat kan af en toe vuur spuwen en dat kan twee meter hoog komen. DUS ECHT OPPASSEN!
Wacht tot het spiritus is opgebrand. Ga niet blazen in je uitlaat, want dan kan de vlam door de uitlaat heen schieten en krijg je de vlammen in je gezicht. Nadat de spiritus is opgebrand ga je met een rubber hamer tikjes geven op de uitlaat en komt de roetaanslag als het goed is los. Deze schut je uit de uitlaat. Je kan de uitlaat nu nog even een keer naspoelen met spiritus. Daarna laat je de uitlaat helemaal leeglopen en monteer je hem weer op je brommer.
Heb je een losse demper (Leovinci, Proma Circuit en Techno Racing) dan kun je de demper ook nog even doorspoelen. Nu zal niet alle spiritus eruit lopen, want die blijft hangen in de dempingskanalen. Die spiritus gaat er vanzelf uit tijdens het rijden.

Auteur: Ricardo
Op dit artikel geldt auteursrecht, niets mag zonder toestemming worden gekopieerd.